Как да работим по-ефективно с нашата дигитална и контент маркетинг агенция.

5 съвета за дигитален успех

5 ways to achieve success with a content marketing agency

Всяка дигитална агенция се стреми не само да създава съдържание, но и то да бъде възможно най-ангажиращо. Подбрахме няколко практични съвета, с които компаниите и техните дигитални агенции да извлекат най-добри резултати от съвместната си работа.

 

1. Бъдете готови да поемете рискове

Позволете си да разчупите рамките

Повечето компании предпочитат да се придържат към обичайния си стил и тон на комуникация и избягват всяко рисковано действие. Доверете се на креативната си агенция, тъй като тя ще ви помогне да разчупите обичайната си рутина. Позволете им да включат нови похвати за общуване и дори да организират събития, с които да добавят стойност на организацията ви. Не се страхувайте от промени! Дайте на агенцията си шанс да опита нови типове съдържание и може да се изненадате приятно от резултатите!

2. Изберете ръководител на проекта

Доверете се на креативния си екип

Всеки креативен проект е на първо място плод на субективни разбирания. Такъв проект има смисъл, само ако вземем предвид, че хората реагират по различен начин на различни фактори. Ето защо имате нужда от човек, който да е в състояние да наглежда процеса от началото до края му – от първите решения в началото на проекта до финалните му щрихи и пускането му в действие. Този човек трябва да служи като посредник между вашия екип и екипа на дигиталната агенция.

3. Поставете си ясни цели

Бъдете готови на промени, в случай че са необходими

Задачата, която възлагате на агенцията си, трябва да бъде добре структурирана. Смятаме, че най-добрият начин да я формулирате е в т.нар. бриф. Добрите брифове са прости, ясни добре обмислени. Включете в него информация за това кого таргетирате, какви са мащабите на бизнеса ви и каква е крайната ви цел. Добрата агенция би разгледала документа и би ви задала допълнителни въпроси, не само за да провери какво може да се подобри, но и за да ви даде ясни стъпки до целта.

4. Имайте търпение

Целете се към дългосрочни резултати

Комуникацията чрез маркетинг канали отнема време. Резултатите от кампанията може да не се видят веднага, но агенцията трябва да има дългосрочен план на действие, който да доведе до крайната цел. Понякога резултатите може да отнемат няколко седмици, друг път няколко месеца. Това зависи на първо място от природата на самия ви бизнес. Напирането няма да накара резултатите да се изявят по-скоро. Вземете предвид, че кампанията трябва да се разпределя над конкретни времеви граници и опитите ѝ да се ускори често се оказва контрапродуктивно.

5. Давайте редовна обратна връзка

Възможно най-често, възможно най-честно

Пазарът е изключително динамичен, независимо от сферата на вашия бизнес. Колкото по-бързо и лесно е общуването с агенцията ви, толкова по-добри резултати можете да очаквате от нея. Напълно е възможно бизнесът ви да се развива по-бързо, отколкото сте очаквали. Ако не информирате вашата агенция дори за най-дребните промени, тя няма да е в състояние да реагира с посланията си в бързия пулс на социалните мрежи.

Ако все още не сте открили своята агенция, но сте готови да се впуснете в динамичния и гъвкав творчески процес от подобна връзка, драснете ни info@triplepro.bg.

More articles 🙂

Covid-19 in BG

What are the effects on digital marketing?

Petar

This is: Petar

The dual life of a marketing rockstar

GDPR

What does it mean? What does it do?

Go Top